9

Pathways College Preparatory Workshop Series By NRS Scholarship Foundation

Program for Workshop

(Schedule is subject to changes)

What is it?

The Foundation is looking for seniors and juniors from local high schools in the Cincinnati/Hamilton County area. We are asking the high schools to identify students who are interested in going to college or a vocational program. We are interested in assisting students who need additional support, attention, and motivation to achieve their goals following graduation.

Currently, the Foundation will be hosting three (3) workshops as part of our Pathways series that the students can attend. The Pathway College Preparatory Series is a comprehensive workshop designed specifically for high school seniors and juniors, aimed at equipping them with essential skills and knowledge for a successful transition to college and career. This series covers critical topics such as completing the FAFSA, securing scholarships and grants, and exploring internship opportunities.

Participants will also receive guidance on parental assistance, career readiness, and credit readiness, ensuring they are well-prepared for the financial and academic challenges of higher education. Through interactive sessions and expert-led discussions, students will gain valuable insights and practical tools to navigate their post-secondary pathways effectively. If the students attend at least two (2) workshops they will have a chance to win prizes such as a laptop, iPad, a \$500 voucher towards a college tour registration fee, and \$500 towards dorm room necessities. All attendees will receive an NRS Swag Bag.

Second Workshop Monday, September 23rd (Downtown Cincinnati Public Library) 10a-2p 3hrs

- Ice Breaker 10:00a-10:10a
- College Credit Readiness (30 mins) 10:15a-10:45a
- FAFSA (Terrie Shaw 40 mins) 10:50a-11:20a
- Applying to Colleges (Ashlyn & JC 20 mins) 11:25-11:45a
- College Tours/ College Programs (*Tonya Shaw 30 mins*) 12:00p- 12:45p
- Scholarship and Grants (*Terrie Shaw 30 mins*) 12:50p-1:20p
- Ouestions

Third Workshop **Monday December 23rd** (Downtown Cincinnati Public Library 3rd Fl) 12:30pm-4:30pm 4hr

- Ice Breaker 1:00p-1:10 Kendell
- Technical Programs (*Great Oaks*) 1:15p-1:55p
- Financially Literacy (Lawrence Cain 30 mins) 2:00p-2:30p
- We Shall Overcome Foundation (Isaias Gamboa) 2:30p-3:10p
- Career Roundtable (Various guests 1hr) 3:15p-4:15p
- Questions/ Give away College Tour/XMAS Gifts 4:15p-4:30p

Third Workshop **Saturday, March 8th** (Downtown Cincinnati Public Library) 11a-3p 3.5hrs

- Ice Breaker 11a- 11:10a
- First Day of College (Tonya Shaw 30mins) 11:15a-11:45a
- Scavenger Hunt "Do You Know" (Toni Shaw 30 mins) 11:50a-12:20p
- Campus Safety (CPD guest 30mins) 12:25p-12:55p
- Parent Guide to a College Kid (Sheryce M-G 30 mins) 1:10p-1:40p
- Internships/HBCU Connect (Doug Menifee 30 mins) 1:45-2:15p
- Questions/ Give away Laptop, iPad, Dorm Supplies 2:15p-2:30p



